EIGEN VISIE

Mantra kaypacha 2 juni 2015.001

Vandaag deelde iemand deze post op Facebook. Een schokkend verhaal dat maar weer duidelijk maakt hoe gemakkelijk we achter schreeuwers en woedende leiders kunnen aanlopen als we ons niet vasthouden aan onze eigen visie over het leven.

Veel mensen hebben het in deze tijd niet gemakkelijk. Ze voelen zich niet gesteund, in de steek gelaten, niet gezien en bovenal niet erkend in wie ze zijn. In plaats van op zoek te gaan naar hun eigen kracht en daaraan vertrouwen te ontlenen, zoeken ze die erkenning bij anderen. Natuurlijk voelen ze zich gesteund als ze erkenning krijgen voor hun problemen en anderen begrip tonen voor wat hen overkomt. Oprechte aandacht, empathie en compassie zijn zo belangrijk voor mensen.
Helaas zijn er mensen die deze problemen uitvergroten en alleen ter vergroting van hun eigen ego gebruiken. Het lijkt dat ze met je meevoelen, maar in feite horen ze alleen hun eigen stem en leven niet werkelijk met je mee. Jouw problemen worden dan gebruikt om de eigen agenda erdoor te drukken. Om er weer een andere groep mee aan te vallen. Een groep die hen zelf geraakt heeft.
Op deze dag, de dag van MEN (Blauw Adelaar) worden we ons bewust van de visies van anderen en die van onszelf. Die visie gaat vaak over de grote lijnen, maar lijkt niet altijd de details te zien. En daar kan het dan ook mis gaan. Details verschillen van persoon tot persoon en zijn het waard om gezien en erkend te worden.
Er is veel woede, frustratie en onmacht momenteel in de wereld en, hoe begrijpelijk ook, dat wordt niet even door één iemand of één gebeurtenis veranderd. Het is een proces waar we doorheen moeten en ons bewust maakt van de keuzes die we hierin maken. Als we goed kijken zien we bekende patronen uit het verleden terugkomen en in plaats van te zeggen, dat we het toen anders zouden hebben gedaan als we erbij geweest waren, krijgen we nu de mogelijkheid anders te handelen en te denken. Het is een herkansing voor ons allemaal en ik geloof heilig in de kracht die we hebben om goede en bewuste keuzes te maken in dit moeilijke proces.
Als de duistere krachten groter worden in de wereld, is dat een teken dat er heel veel licht aanwezig is en er een hele grote groep mensen is die voor compassie, liefde en verbinding gaat.
Als we ons blijven focussen op dat licht dat in ieder van ons aanwezig is en blijven zoeken naar de mooie kanten van de ander, zal uiteindelijk het licht overwinnen

MEN visie Blauwe Adelaar leiders

Geplaatst op 04/03/2016 om 15:41