GROEIEN ALS DE KLEINE PRINS

1507702 10152552621587621 3003878825020939034 n

In de huidige tijd wordt er zo veel van mensen verwacht dat ze nauwelijks de gelegenheid krijgen in hun eigen tempo te groeien. Dat begint al bij de geboorte waarna we vrijwel onmiddellijk in allerlei systemen en statistieken worden gevolgd. We worden langs een 'meetlat' gelegd, uitgaande van door de maatschappij vastgestelde criteria. En wanneer we niet in het plaatje passen of te veel afwijken worden we voorzien van labels, zodat het voor de ander in ieder geval duidelijk is waar ze ons moeten plaatsen. Wanneer kinderen naar de creche en vervolgens school gaan worden er opnieuw allerlei eisen gesteld en gaat ook de sociale druk meespelen. Veelal gericht op de prestaties en minder op het proces er naartoe. Het kind wordt onderdeel van de maatschappij en moet mee in de hektiek, terwijl er vaak te weinig ruimte en tijd overblijft voor het pure zijn en ervaren. 

Het leven is echter veel meer dan presteren, hard werken en resultaten behalen. Om daadwerkelijk je unieke plek in de wereld in te kunnen nemen en de verbinding met anderen aan te gaan, dien je de tijd en ruimte te krijgen om te ontdekken wie jij bent, je dromen te onderzoeken en zelf te ervaren waar jouw talenten liggen en hoe je ze kunt en wilt inzetten in de wereld. 

Als we volwassen zijn lijkt het allemaal helder te zijn, tot we onszelf tegenkomen in werk en relaties en ontdekken dat de persoon die we in de spiegel zien niet meer correspondeert met dat pure kind in ons. Dat is het moment om ons terug te trekken en ons weer te herinneren wat onze ware dromen en talenten zijn. 

De grote veranderingen die er momenteel in de wereld plaatsvinden en die op ieder mens grote impact hebben, geven ons de gelegenheid en mogelijkheid onze ware, unieke dromen te vinden en onze groei-richting en groei-tempo in eigen hand te nemen.

En voor wie het lastig vindt die dromen en puurheid in zichzelf terug te vinden zijn er miljoenen voorbeelden op de wereld te vinden, zoals deze.....

groei dromen kind

Geplaatst op 26/02/2015 om 11:37