HANDEN VERBINDEN

Golf manik cauac 30 4 15.001

Handen zeggen veel over mensen. Misschien komt het door het feit dat ik pianist ben, maar ik ‘lees’ al mijn hele leven handen van mensen. Ruwe handen, krachtige handen, handen met lange, slanke vingers, mollige babyhandjes, weke handen, gespierde handen, handen met korte, dikke vingers en oude, geaderde handen. 

Onze handen vormen onze verbinding met de ander. Het begint al op de basisschool bij de kleuters die zingen ‘bij de hand, bij de hand, neem je vriendje bij de hand’. Een baby die zijn grijpreflex oefent door je vinger vast te pakken en een klein kind dat zich veilig voelt aan de hand van een volwassene. We gebruiken onze handen om te groeten, om kennis te maken, om elkaar te liefkozen, om te bidden, te mediteren en onszelf en onze omgeving te verzorgen. 

Via onze handen kunnen we creëren, of dat nu op amateur- of professioneel niveau is, en veel voor elkaar krijgen: we steken de handen uit de mouwen, we grijpen onze kansen, verdedigen ons met hand en tand tegen een vijand en dragen anderen weer op handen. 

 

De 3e Maya-golf in de Tzolkin is die van MANIK (Blauwe Hand), die ons aanspoort zaken op te zetten, aan te pakken en om te zetten via onze handen en ons handelen. Niet vanuit een afwachtende houding, omdat we bang zijn om te falen, maar spontaan vanuit het hart.

Wanneer we dat doen en ons openstellen, zijn we in harmonie met onszelf en kunnen we onze unieke plek in de wereld innemen en gaan stralen. Laat je volledige potentie aan de wereld zien, die daarvan een stukje mooier wordt.

Mocht je onzeker zijn en te veel hindernissen op je pad zien, probeer dan je zelfvertrouwen op te krikken door te kijken naar kleine kinderen die onbevangen en onbevreesd handelen. Accepteer je emoties en laat ze stromen

Doe alleen die dingen die je met liefde doet en gun dat ook een ander. Laat je niet dwingen dingen te doen die niet bij je passen, maar blijf trouw aan jezelf zodat je in balans blijft.

Wees speels, spontaan en bezie het leven met humor en jezelf met de nodige zelfspot. Soms helpt het je voor te stellen dat jouw wereld een miniatuurwereld is, waarbij jij van bovenaf je handelen aanschouwt. 

Let op de gedachten, uitspraken en intenties die je de wereld instrooit. Ze komen als een boemerang bij je terug. Wanneer het te moeilijk is om blijmoedig en positief te zijn, stel je dan vooral open voor datgene en diegene die je blij maakt.

Verbind hemel en aarde door je niet te laten beperken door hokjesdenken, maar open te stellen voor de leefwijzen en visies van anderen, waardoor je ook voor jezelf alle ruimte creëert. 

Wees integer naar jezelf en anderen door vanuit je hart te leven en mee te stromen op de zeeën van tijd, die je beschermen wanneer je geneigd bent te gehaast te leven. 

Geniet van je leven en neem regelmatig tijd om je vleugels uit te slaan en vanaf grote hoogte naar het geheel te kijken en van daaruit je visie aan te passen, als dat nodig zou zijn. Kijk met arendsogen, dan mis je de details niet.

Als je jezelf aan de wereld toont, ga dan volledig in je unieke kracht staan en laat je door niemand beïnvloeden. Jouw innerlijke leiding bepaalt hoe je in het leven staat.

Geef je over aan dat wat op je pad komt en ga mee met de stroom die leven heet. Verzet je niet en laat de controle los, want je wordt echt beschermd en begeleid op je levenspad. Let op de signalen die je krijgt en vertrouw op je intuïtie.

Elke ontmoeting met de ander is een ontmoeting met jezelf en soms met kanten van je onbekende zelf. Als de confrontatie met de ander heftig is, moet je diep in jezelf duiken om te begrijpen wat er gebeurt. Laat alles  maar even uitrazen en kijk dan naar de les die je hier geboden wordt. 

Na alles wat er in de afgelopen 13 dagen is gebeurd, is het goed te kijken wat er veranderd is bij jou en hoe dat voelt. Wanneer alles is doorgeblazen door de storm mag je eindelijk thuiskomen en je voorbereiden op de volgende golf die aan komt rollen…….

 

 

En wanneer je je openstelt, het leven laat stromen en met je met heel je hart overgeeft aan dat wat je gelukkig maakt, heeft het leven soms verrassingen voor je petto, waaraan je in je stoutste dromen nog niet had kunnen denken................

 

 

 

 

handen creëren unieke kracht verbinden

Geplaatst op 28/04/2015 om 22:15