SPIEGELTJE AAN DE WAND

Etznab prachtige foto van laura williams

Spiegeltje, Spiegeltje aan de wand

Wie is de mooiste in het land?

Wie staat daar aan de andere kant?

Wie ben ik en waar ben ik beland?

 

 

2017 is het jaar van de Witte Spiegel (ETZNAB). De energie die ons helderheid en inzicht verschaft in wie we werkelijk zijn. 

De afgelopen jaren zijn we geconfronteerd met de illusies die we onze werkelijkheid noemden en hebben we veel los moeten laten. De wereld is er anders uit gaan zien, de verwachtingen en ideeën over onszelf blijken niet altijd te kloppen en velen zijn een ander pad ingeslagen.

De wereld toont ons waar we onze aandacht aan geven. Een beeld dat schokkend en verwarrend kan zijn. Dit is niet wat we werkelijk willen, toch? Maar wat willen we dan?  

Laat de illusies los en stel je onbevangen op voor dat wat op je pad komt. De zaken die je niet begrijpt zullen vanzelf helder worden. Verzet je niet maar geef je over aan de gebeurtenissen. Als het je allemaal te veel wordt, trek je dan terug en richt je op die zaken die goed voor jou zijn. Er is zoveel in het leven wat we niet kunnen bevatten en onder controle hebben! Er zijn altijd nieuwe openingen en mogelijkheden. We zien de wereld vanuit onze eigen perceptie en zijn daardoor niet in staat het geheel te overzien. 

Accepteer dat wat je gespiegeld krijgt en probeer achter die spiegel te kijken naar de diepere werkelijkheid. Vanuit de verbinding met anderen krijgen we de kans onze werkelijkheid te verruimen en onze tolerantie te vergroten. Uiteindelijk komen we allemaal uit dezelfde Bron en zal dat bewustzijn ons naar een meer vredelievende wereld begeleiden. 

In dit prachtige stuk van componist Arvo Pärt kunnen we ons eindeloos spiegelen......

 

 

Ik wens iedereen een jaar vol helderheid, inzicht en tolerantie

 

 

etznab 2017 Witte Spiegel Arvo Pärt Inzicht Helderheid

Geplaatst op 31/12/2016 om 15:45